Olej z pestek winogron – dobry na wszystko

Olej z pestek winogron Olitalia to prawdziwy fenomen w świecie olejów. Charakteryzuje się bardzo wysoką zawartością nienasyconych kwasów tłuszczowych, które pomagają znacznie obniżyć poziom złego cholesterolu we krwi ograniczając ryzyko miażdżycy, zawału oraz wzmacniając układ naczyniowo-krwionośny. Będąc źródłem witaminy E dba on zarazem o blask oraz młodzieńczy wygląd naszej skóry. Warto pamiętać także, że olej z pestek winogron należy do grupy bardzo silnych antyoksydantów, ograniczających znacznie ryzyko powstawania w organizmie komórek nowotworowych.

Olej z pestek winogron Olitalia sprawdzi się jako doskonała podstawa dietetycznych dressingów sałatkowych, a podczas gotowania z powodzeniem zastąpi inne, mniej zdrowe tłuszcze. Co ciekawe, wysoka temperatura nie narusza obecnych w nim wartości odżywczych, a naturalne właściwości pestek winogron sprawiają, że przy smażeniu nie wydziela nieprzyjemnego zapachu. Jego neutralna nuta nie zakłóci aromatu wykorzystywanych w kuchni składników, eksponując czysty smak przygotowanych specjałów. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Olej z pestek winogron.

Leave a Reply